Suns salong

För hälsa och välmående

MassageMassage

I Kina infördes Massoterapi av Hua T'o (år 122-225). Han lär ha botat kejsarens huvudvärk och hjärtbesvär med denna teknik. Denna typ av behandling finns omnämnd i Nei Ching och gick ut på att med knådning, friktion och slag med liten träklubba aktivera cirkulationen. Man masserade också med undersidan av en kinesisk porslinssked, vilken doppades i varmt vatten. I pedriatriken hade man också stor användning av denna typ av massage, att med tumnagel massera de normala akupunkturpunkterna, när dessa inte kunde behandlas med nålar. Åldringar tog gärna sin tillflykt till massage för att mjuka upp lemmar och aktivera blodcirkulationen.

Traditionell kinesisk meridian massage

fördelar med meridian massage

1.  Genom en måttlig stimulering av meridian och akupunkturpunkter kan man aktivera Qi-flödet som är energiledningar i meridianerna.

2.   Genom att utnyttja/stimulera de olika reaktionspunkterna kan man reparera skador, skingrar blod stas, ge ökad blodcirkulation.

3.  Muskler med smörta eller stelhet kan man genom att massera i meridianlinjerna minska eller ta bort.

4. Genom massage i meridian linjerna kan man  justera edokrinerna kroppens balans yin och yang man återställer balansen. Detta lindrar trötthet minskar oro och stress och man sover bättre. Den stora fördelen med meridian massage är att kroppen omedvetet blir bättre och bättre

« Priser massage

« Tillbaka till behandlingar


Copyright © 2012.
Suns salong. All Rights Reserved.